top of page

Wiborg Engineering är en homologerad serviceverkstad för Ginetta G40 GT5 växellådor och bakdiffar.

Varför lämna din växellåda/bakdiff till oss?

  • Erfarenhet: Wiborg Engineering har sedan många år tilbaka jobbat med Växellådor och bakdiffar till diverse racingklasser och är oficiella distrubutörer för bla Drenth, Quaife, OS-Giken, RSX-Racing och D.M.A.

Vi har även byggt växellådan och bakdiff åt totalsegraren av Ginetta GT5 Sverige säsongen 2023

  • Kunskap: Att bygga en diff/växellåda till en racingklass handlar om nogranhet, kontroll och att kunna optimera allt då varje hundradels sekund räknas. Vi på Wiborg Engineering byter inte bara komponenterna i din växellåda/diff utan vi mäter nogrant upp alla slitagedelar, justerar in div lager extremt nogrannt och efter vår egen spec när det gäller div förspänning, lagerspel mm. Detta är speciellt viktigt när det kommer till Quaifelådan som används i Ginetta GT-5 då denna måste följa strikt homologering av samtliga ingående delar och då det inte finns möjlighet att använda shims för att sätta lagerspel/förspänning på dessa lådor så köper vi in en större mängd lager, axlar mm som vi sedan mäter och matchar ihop för att skapa de förspänningar/spel vi önskar.

  • Kvalite: Vi inte bara mäter och matchar ingående komponenter i din låda/diff utan när du lämnar en växellåda för renovering/kontroll hos oss så går vi alltid igenom vad vi ser borde göras och rekomendationer som passar just dig och din ambitionsnivå. När du gör ett jobb hos oss så får du alltid samtliga bytta delar, packningar, mm i retur när du hämtar/tar emot din låda/diff så du ser att de faktiska komponentera är bytta och vilket skick de gamla hade.

  • Tillgänglighet: Vi tar inte hem delar på beställning utan vi håller ett stort eget reservdelslager (på samtliga komponenter) för dessa lådor/diffar. Detta för att kunna erbjuda korta servicetider så inte kunderna själva behöver sitta på reservdelslager eller oroa sig för att eventuellt problem med leveranser gör att man missar nästkommande race. Att vi köper in reservdelar i större partier innebär också att vi kan erbjuda konkurenskraftiga priser

  • Fraktlösning: Bor du inte i närhet av Göteborg? Inga problem vi skickar varje år gods för ca 1 Msek och har således utmärkta fraktavtal för att kunna boka upphämtning/avlämning av era växellådor/diffar så ni endast behöver spänna fast dom på pall och skriva ut fraktetiketter vi mejlar åt er, snabbt smidigt och försäkrat.

bottom of page